снимка live.varna.bgЗагуби отчитат почти всички общински фирми във Варна заради ковид

...
снимка live.varna.bgЗагуби отчитат почти всички общински фирми във Варна заради ковид
Коментари Харесай

Здравната криза докарала до загуби почти всички общински фирми във Варна

снимка live.varna.bg

Загуби регистрират съвсем всички общински компании във Варна поради коронавирус пандемията. Изключение са единствено „ Обреди “.

Същевременно през актуалната година се следи доста възстановяване на индикаторите, стана ясно на днешното съвещание на ПК „ Собственост и стопанство “ към Общинския съвет, на което бяха прегледани годишните финансови доклади.

Единственото сдружение на облага е „ Обреди “. През предходната година то регистрира позитивен финансов резултат от 143 хиляди лева Запазвайки наклонността от предишни интервали, водеща остава траурната активност, от която има нарастване на постъпленията с 14%. Заради по-малкото подписани бракове вследствие на въведените ограничавания приходите от радостна активност са намалели с 13%, беше обявено на съвещанието, съобщи varnautre.bg.

Печелившите през предишните години „ Дворец на културата и спорта “ и „ Пазари “ този път са минус. Загубите на сдружението, стопанисващо пазарите в града, са в размер на 186 хил. лв.. Основната причина за това е затварянето на всички промишлени магазини и намаляването на наемните цените за прочут интервал от време. Наложените рестрикции през предходната година, поради които културните и спортните мероприятия бяха спрени, доведоха до негативния финансов резултат, въпреки и най-малък от 3 000 лева, на „ Двореца на културата и спорта “.

Затварянето на детските градини за към 4 месеца сумарно през 2020 година и фрапантното понижение на посещаемостта през останалото време се отразиха отрицателно и на финансовия резултат на „ Ученическо и столово хранене “. За 2020 година е регистрирана загуба в размер на 504 хиляди лева спрямо предходния интервал, когато е записан негативен резултат в размер на 170 хиляди лв.. Това е единственото комерсиално сдружение с общинско присъединяване, прекратило активност за толкоз дълъг интервал от време.

На загуба е и „ Градски превоз “, който понесе сериозен удар от пандемията. През предходната година броят на превозените пасажери е намалял от 32 млн. на 25 млн., като спадът е общо с 30% по отношение на 2019 година Изминатите километри на тролейбусите и рейсовете са с 1,3 млн. км по-малко спрямо миналата година, когато са регистрирани общо 10,7 млн. км. Същевременно загубите на сдружението са намалели от 3 млн. и 341 хиляди лв. на 2 млн. и 185 хиляди лв.. Днес беше обявено също, че през първото полугодие на идната година „ Градски превоз “ чака първите електробуси от общо 60, които би трябвало да дойдат по Оперативна програма „ Околна среда “.

В дневния ред попадаха още докладите на „ Стадион Спартак “ ЕАД и „ Жилфонд “ ЕООД. Заради неясноти разглеждането на доклада на „ Жилфонд “, който е в разпродажба, беше отсрочено, а другото сдружение не развива активност.

Годишните финансови доклади за 2020 година на комерсиалните сдружения с общинско присъединяване ще бъдат гласувани на съвещание на локалния парламент.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР